Hoe het begon

Op mijn derde ben ik geopereerd aan mijn hart. Daar heb ik niets aan overgehouden, behalve een beschermde opvoeding. Ik durfde daardoor niet in een boom te klimmen, ik durfde niet van de hoge duikplank en ik durfde geen meisje ten dans te vragen. Het heeft jaren geduurd voor ik mijn angsten een beetje de baas was. Ik hield er een zwak aan over voor kinderen die het moeilijk hebben. Zeven jaar geleden richtte ik daarom met een paar autosportvrienden stichting Groot Hart op.

Doel: ernstig zieke kinderen een leuke dag bezorgen op het circuit en ze op volle snelheid rondrijden in een echte raceauto.

1ste junior ambassadeur

Een van de eerste kinderen die meereed was Diego, hartpatiëntje en net zo bang als ik vroeger. Hij deed niet mee met gym, had weinig vriendjes en slikte zijn medicijnen niet. Ik reed hem rond op een afgezette weg in het centrum van Etten-Leur. Met zijn duim omhoog gaf hij aan dat ik harder moest rijden tot ik met 180 kmpu door de winkelstraat reed en zelf bang werd. Diego overwon zijn angsten, ging spreekbeurten geven op school over zijn ziekte, slikte zijn pillen en is nu een trots jongetje met toekomstdromen. Hij is de eerste junior-ambassadeur van Groot Hart.

Video bekijken

Groot hart

Zoals Diego hebben we sindsdien honderden kinderen blij gemaakt. Groot Hart is een begrip in de autosport en op vrijwel alle grote evenementen aanwezig. Het zijn voor mij de leukste dagen van het jaar. Vrijwel alle bekende coureurs zijn ambassadeur.

Spanje

Gezinnen met zieke kinderen hebben vaak ook financiële problemen. Een keer per jaar nemen we daarom een paar gezinnen mee naar een vakantieoord in Spanje. Costa del Sol Club in Aldiana biedt die reizen geheel gratis aan en nog heel veel andere bedrijven steunen ons hierbij.

Groot Hart is mijn kindje. Ik word nergens zo blij van als het gezicht van een kindje dat uitstapt na een snelle ronde. De stichting wordt geheel door vrijwilligers gerund. Niemand ontvangt salaris, er blijft niets aan een strijkstok hangen. Ik zou het heel fijn vinden als je ons werk steunt. Hier vind je meer informatie:

Meer informatie over Groot Hart